duminică, 25 septembrie 2011

MODERN TALKING






















Modern Talking
Formaţia este compusă din Dieter Bohlen, născut în data de 7 februarie 1954, în localitatea Berne şi Thomas Anders (pe numele sau adevarat Bernd Weidung), născut pe 1 martie 1963 în Munstermaifeld, lângă Koblenz. Aşa cum se întâmplă în cazul marilor succese, începutul pare a fi, de fiecare dată, un munte greu de urcat. Ei bine, de greutati şi refuzuri au avut parte şi Dieter Bohlen şi Thomas Anders, cei doi artişti aflaţi la început de drum. În februarie 1983, Dieter compune piesa “Was macht das schon”, însă are nevoie de o voce, o persoană care să dea viaţă acestei piese. Compania Hansa, din Berlin, îl recomandă pe Thomas Anders.
Deşi înregistrase câteva piese, Thomas, nu avusese nici un hit. Întalnirea celor doi, pare a fi favorabilă. Thomas este plăcut impresionat de compoziţia lui Dieter. De aici până la marea colaborare nu mai este decat un pas. Cu cea de-a doua piesă, compusă de cei doi, “Wovon Trauemst du denn”, Thomas îşi vede o mică parte din vis realizată - în sfârşit reuşeşte să intre în topurile muzicale. Urmeaza apoi, în 1984, piesele “Endstation Sehnsucht” şi “Heisskalter Engel” şi, o bine meritată pauză. În timpul vacanţei sale în Mallorca, Dieter se gândeşte la viitoarele proiecte. Aici iau naştere ideile pentru piesa “You’re my heart, you’re my soul”, piesă ce va fi fără doar şi poate, revelaţia anului ’84. Între timp, Thomas pleaca împreună cu iubita lui Nora Isabell Balling în Insulele Canare, unde se logodesc. Când se intorc în Germania, cei doi, Thomas si Dieter, încep să lucreze la noua piesă, şi să se gândească la un proiect duo. Astfel ia naştere Modern Talking, o trupă care va revoluţiona muzica pop a anilor ’80. În octombrie, piesa “You’re my heart, you’re my soul”, este finalizată. Deşi se aşteptau ca noua lor compoziţie sa aibă parte de un real succes, cei doi au neplacuta surpriza de a fi puşi în faţa faptului neîmplinit (şi de a-şi asculta singuri, pentru o perioadă, propria creaţie). Mai rău, Thomas are şi un accident de maşina, din care el si Nora, scapă teferi, doar printr-o minune. Însă, tot răul spre bine - după acest incident, în data de 17 ianuarie 1985, clipul piesei “You’re my heart, you’re my soul”, este difuzat, în premieră, de canalul “Formel Eins”. Aici se sfârseşte ghinionul pentru Modern Talking; de aici încolo va fi doar un drum pavat cu lauri. Încă din prima luna, piesa a urcat pe primul loc în topurile muzicale a nu mai puţin de 35 de ţări. În martie urmeaza cel de-al doilea single, şi anume “ You can win, if you want”. Fără doar şi poate, anul 1985 se poate numi “anul trofeelor” pentru Modern Talking.
Au câştigat 75 de discuri de aur şi platină pentru succesele lor din întreaga lume. Tot în acest an, Thomas se căsătoreşte cu Nora. Urmează apoi, celebrele hituri ca: “Cherie, Cherie Lady”, “Atlantis is calling”, “Brother Louie”. Prezenţa tot mai accentuată a Norei în cariera lui Thomas, devine din ce în ce mai agasantă atât pentru presa, fani, cat şi pentru Dieter. Mai nou, Nora începe să cânte alături de ei, ca baking-vocal. Divergenţele dintre cei trei, duc la trista despărţire a trupei în anul 1987. De aici incolo, Thomas si Dieter continuă pe cai diferite. Thomas se stabileşte o perioada în USA cu soţia sa Nora, unde urmeaza o carieră solo, iar Dieter înfiinţează “Blue System”, un nou proiect cu care, va cunoaşte destul de multe succese. În ciuda divergenţelor din trecut, atunci cand Thomas se reîntoarce in Germania, cei doi încep să reia legatura. La începutul anului 1998, celebrul duo se reuneşte, producând albumul “ Back for Good”, album care, în Germania şi în alte 15 ţări va fi nr.1.
La premiile World Music Awards vor lua premiu pentru “Cea mai bine cotata formatie a anului”. Si urmatorul album “You are not alone”, se va bucura de acelasi succes. Au urmat albumele: “The year of the Dragon”, “America”, “ Victory”, “Universe”. In anul 2003, după ce, în toata cariera lor au adunat nici mai mult nici mai putin de 500 de discuri de aur si platina, cei doi decide sa se desparta. Au produs un ultim album intitulat sugestiv „The Final Album“ dedicat milioanelor de fani din lumea intreaga. Succesul “Micutei trupe” (micuta din perspectiva componentei), a fost unul uimitor. Putem spune, fara a sta pe ganduri ca / fara doar si poate, ca numele Modern Talking, a depasit cu mult granitele Europei, ajungand pana in America de Sud , Asia, Orientul Mijlociu, dar mai ales in Iran, unde muzica lor a fost interzisa de catre autoritatile instaurate dupa revolutia islamica din anul 1979. Modern Talking reprezintă una dintre cele mai remarcabile trupe muzicale germane a anilor ’80

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu